Cat de legala este activitatea de videochat?

Nov 27, 2017

Romanii sunt un popor plin de prejudecati, iar aceasta este numai una dintre multiplele cauze datorita caruia anumite afaceri nu se pot dezvolta. Astfel, una dintre prejudecatile foarte raspandite este aceea ce asociaza activitatea de videochat cu prostitutia, iar tinerele fete sunt astfel influentate negativ atunci cand doresc sa isi inceapa o cariera de model.

Cariera de model este reglementata de legile in vigoare

Pentru a inlatura aceasta confuzie, m-am interesat asupra legalitatii acestei meserii si iata ce am aflat.

Astfel, activitatea intr-un studio de videochat nu a fost si nu este nici in prezent ilegala. Aceasta se desfasoara sub incidenta Legii 196 / 2003 privind combaterea si prevenirea pornografiei, iar absolut toate contractele de munca ale angajatelor sunt inregistrate la Inspectoratul Teritorial de Munca, fapt ce ofera titularelor acestora toate drepturile unui angajat legal din Romania.

Desigur ca am vazut cu totii la televizor sau am citit pe internet despre descinderile politiei la anumite studiouri, dar motivul acestora este pur economic, cauzat de neplata taxelor catre stat si de evaziunea fiscala a studiourilor improvizate.

In plus, datorita cresterii popularitatii activitatii de videochat in randul meseriilor practicate de catre tineri, in 2017 s-au pus bazele primului proiect de lege privind legalizarea „telemuncii”. Aceasta este de fapt activitatea de baza in cadrul unui studio, prin care modelul poate munci de acasa sau dintr-un studio prin intermediul internetului sau al telefonului.

Astfel, aceasta activitate poate fi practicata cel putin odata pe luna, cu conditia ca fetele ce vor lucra intr-un studio de videochat sa isi manifeste acordul scris pentru aceasta forma de munca.

Pentru a fi model intr-un studio videochat nu este necesar sa avem studii

Aceasta initiativa este deosebit de utila pentru toti cei care muncesc in prezent din fata calculatorului, fie ca se numesc freelanceri sau modele videochat.

Activitatea de model in sine nu trebuie sa ne sperie. Odata ce v-am expus in randurile de mai sus ca aceasta meserie este legala si are toate taxele platite, tot ce trebuie sa facem este sa avem curajul sa trecem pragul unui studio si sa cerem sa fim angajate.

Faptul ca nu avem experienta in domeniu, ori studii de specialitate nu este relevant atunci cand ne dorim o cariera de model. Paradoxal, lipsa experientei in domeniu ne-ar putea chiar ajuta, deoarece ne permite sa „invatam de la zero” toate tainele meseriei.

In cazul in care avem o asemenea experienta anterioara, putem avea anumite conceptii deja formate, ce nu pot fi aplicate in noul studio unde vom lucra.

Nivelul studiilor nu este relevant, deoarece odata intrate pe pragul studioului vom fi preluate de catre un „mentor”, ce va avea grija de noi pe toata durata angajarii in studio.

Astfel, aceasta se va ocupa de prezentarea locatiei si a colegelor si va avea misiunea de a ne ajuta sa ne integram rapid in noul colectiv si sa ne deprindem rapid cu unele cunostiinte de baza din domeniu.

Psihologul studioului de videochat va avea un cuvant greu de spus in cariera noastra, deoarece ne va ajuta sa deprindem tainele psihicului clientilor.

 

by | Categories: Despre videochat |

Share with others

No Responses so far | Have Your Say!

Comments are closed.